Amit a használt laptoról tudni kell

Amit a használt laptoról tudni kell.

Felújított prémium laptopokat árulunkmivel kiváló minőségű alkatrészekkel rendelkeznek, így a felújítás után nyugodt szívvel és teljes kétéves garanciával tudjuk eladni őket.

Amit a használt laptoról tudni kell.

Billentyűzet:

A felújított laptopok leggyakrabban különböző uniós országokból származnak. Sokan nem tudják, hogy a billentyűzetkiosztás minden országban más és más lehet. Ezért a felújított laptop vásárlásakor felmerül a kérdés, hogy idegen nyelvű billentyűzettel rendelkező laptopra kell-e számítani.

A billentyűzet átnyomtatása a kívánt nyelvváltozatra tehát olyan megoldás, amelynek köszönhetően az átnyomtatott billentyűzetet nem lehet megkülönböztetni az eredetitől.

 A módszer egyetlen hátránya a billentyűzet alsó megvilágításának gyengesége vagy hiánya a nyomtatás közben létrejövő túlnyomás miatt. Ez azonban nem vonatkozik azokra a billentyűzetekre, amelyek egyáltalán nincsenek megvilágítva.

Mit várhatunk el egy felújított laptop akkumulátorától?

Nyilvánvaló, hogy a felújított laptop akkumulátorának némileg kisebb a kapacitása, mint egy új, addig nem használt gépnek. Egy átlagos fogyasztó hogyan mérheti fel, hogy milyen állapotban van a felújított laptopban levő akkumulátor? A biznisz kategóriájú modellek előnye az, hogy ellenőrizni lehet az akkumulátor állapotát, mert mutatja a töltési ciklusok számát és az akkumulátor fennmaradt kapacitását.

A legtöbb eszköz eredetileg is kiváló minőségű akkumulátorral rendelkezik, amely gyakran tovább működik, mint egy új, nem eredeti akkumulátor.

A felújítási folyamatnak része a speciális stressztesztek elvégzése, amelyek alapján az akkumulátorokat különböző kategóriákba soroljuk. Vásárlóink az ajánlott termékhez többek között információt találnak arról is, hogy milyen akkumulátorkapacitásra számíthatnak, és milyen garancia vonatkozik rá.

• Az NB jelzés teljesen új akkumulátort jelent, amelynek élettartamára 12 hónap garancia vonatkozik.

• A VD azt jelenti, hogy az akkumulátor nagyon jó állapotban van, eredeti kapacitásának legalább 90%-ával rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása 90 napig garantált.

• A DB azt jelzi, hogy az akkumulátor jó állapotban van, és eredeti kapacitásának legalább 75%-ával rendelkezik. Ebben az esetben a vevő 60 nap jótállásra számíthat.

• Az SB jelzés is az eredeti akkumulátort jelenti, de ez csupán körülbelül 50%-os kapacitással rendelkezik. Erre is 60 nap garancia vonatkozik.

• A ROSSZ minősítésű akkumulátor ugyan eredeti, de nem működő akkumulátor, amelyre nem vonatkozik garancia.

Mielőtt a felújított laptop elhagyná a techsavers telephelyét, megvizsgáljuk az eszközt, hogy minden – beleértve az akkumulátor kapacitását is – úgy működik-e, ahogyan azt a vásárlónak garantáltuk. Modelljeink sok esetben meg is haladják a garantált akkumulátor élettartamát.

A felújított laptopok minőség szerint osztályokba vannak sorolva

A teljesség kedvéért azonban azt is elmondjuk, hogy a felújított készülékeken előfordulhatnak szépséghibák, például kisebb karcolások, halvány foltok a kijelzőn vagy enyhébb kopások. Ezért berendezéseinket vizuális állapotuk szerint minőségi osztályokba soroljuk. Ha az alább látható jelzések közül valamelyiket fölfedezi a készülék jobb felső sarkában, akkor megtudhatja, hogy a vásárlásra kiválasztott technika milyen állapotban van.

• A Premium terméken nincs semmilyen szépséghiba. A kijelző és a berendezés százszázalékos állapotban van, a laptop olyan, mint az új.

• A Standard a legkeresettebb minőségi osztály. Csupán aprócska, szabad szemmel alig észrevehető nyomok mutatják a korábbi használatot. Ha olyan laptopot keres, amelyiket nem lehet megkülönböztetni az újtól, akkor ebből a minőségi osztályból válasszon.

• Az Economy+ osztályba tartozó készülékek szemmel is látható hibáiról a valóságnak megfelelő fényképeket talál a galériában. Ezek olyan kis sérülések, amelyek nem akadályozzák az átlagos munka végzését. A laptop műszaki állapota ebben a minőségi osztályban is mindig százszázalékos.

• Az Economy osztály készülékein az alvázon vagy a kijelzőn láthatóbb esztétikai hibák találhatók, ezek azonban a legkisebb hatással sincsenek a laptop műszaki állapotára. Ez a minőségi osztály a jelentős árelőny miatt tökéletes választás akkor, ha takarékoskodni szeretne a felújított berendezés vásárlásával. A galériában ez esetben is megtekintheti a hibák részletes fotóit.

A felújított laptopok minőség szerint osztályokba vannak sorolva